מוריה אדרי, סטודנטית למדעי החיים

התנדבה במסגרת פרויקט מסע באגודה לזכויות האזרח

 

"אין ספק שההתנדבות היוותה עבורי אושר גדול בתוך שגרת הלימודים האינטנסיבית וכן אפשרה לי להעניק מעט מהמקום שהיה לי חשוב למען הקהילה והנוער בפריפריה".

 

שמי מוריה אדרי , סטודנטית למדעי החיים, בת 22 מצפת. את התנדבותי ערכתי בשנת הלימודים האחרונה באגודה לזכויות האזרח.

 

מטרת האגודה לזכויות האזרח היא לסייעלאנשים מכל שכבות האוכלוסייה בכל הנוגע להבטחת זכויותיהם הבסיסיות.

 

ההתנדבות באגודה התחלקה לשני חלקים כאשר בחלק הראשון נחשפתי לנושאים בוערים הנוגעים לזכויות אדם במדינה לדוג'- זכויות עולים, קשישים, בני מיעוטים, יחסי דת ומדינה וכד'. הדיונים התקיימו בפורום מצומצם והעניקו לכל אחד מחברי הקבוצה את היכולת להתבטא ולהביא את עצמו ואת דעותיו לידי ביטוי. במהלך חלק זה של ההתנדבות נחשפתי למגוון דעות, צורות חשיבה וחינוך של האנשים שהתנדבו עמי, שעם הזמן הפכו להיות חבריי הטובים. על אף המחלוקות הרבות במהלך הדיונים השונים התגבשה קבוצה מאוד משפחתית שאפשרה דיון אמיתי, לא שיפוטי וערכי לי ולחבריי.

 

החלק השני של ההתנדבות עסק בלקיחת אחריות - הוצאת פרויקטים הקשורים לזכויות אדם ואזרח לפועל. הרעיון שלי לפרויקט היה חשיפת תלמידים מתקשים מהפריפריה אל העולם האקדמי, אצלנו באוניברסיטת ת"א.

 

במסגרת רעיון זה יצרתי קשר עם בית ספר בצפון הארץ במטרה להביא תלמידי כיתה ט' אשר נמצאים לקראת המעבר לתיכון ליום חשיפה. אני וחבריי לקבוצה האמנו כי דווקא התלמידים המתקשים , אלו שלא פעם סובלים מחוסר אמון בעצמם, אלו שהמערכת אינה שולחת לימי חשיפה באוניברסיטאות ומסתפקת בלהילחם על תעודת הבגרות שלהם, דווקא הם אלו שזקוקים ל"זריקת מוטיבציה", לקידום ולעידוד.

 

בחזוננו ראינו את הילדים הללו זוכרים את המפגש עם העולם האקדמי ומפתחים רעב לידע, להצלחה ולאמון בעצמם. האמנו כי ברגע שתינתן לילדים הללו ההזדמנות לחלום בגדול היעדים שבית הספר מעמיד בפניהם יראו להם משתלמים וברי השגה.

 

את יום החשיפה לא היה קל להוציא לפועל ובעיות תקצוב הסעת התלמידים היוו אתגר לא פעם אך לבסוף עם הרבה נחישות  גם להם נמצא פתרון. בעזרת שיתוף פעולה מלא שהשגנו מהפקולטות השונות אליהן פנינו באוניברסיטה הגיעו הילדים ליום חוויתי, בו נכחו בהרצאה על עטלפים וערכו סיור בגן הזואולוגי, נפגשו עם מרצה ויוצרת בחוג לקולנוע ,ראו סרטי סטודנטים ואף השתתפו בסדנת תיאטרון. לסיכום פגשו התלמידים בנו, חברי הקבוצה, בפורום שענה על שאלותיהם וכן פגשו סטודנט שמסיים את הדוקטורט שלו והחל את דרכו בדיוק כמותם, כתלמיד מתקשה בימי בית הספר.

 

אחד הרגעים המרגשים ביותר עבורי ביום החשיפה היה לראות תלמידים שאת חלקם הכרתי באופן אישי מתפקידי לפני תחילת לימודיי כמתרגלת בבית הספר ממנו הגיעו, תלמידים אשר מתקשים להישאר קשובים במשך שיעור שלם מוצאים עניין רב בהרצאות אצלנו באוניברסיטה, חולמים בגדול, שואלים שאלות בקשר לעתידם ומבינים שהעולם האקדמי הוא בר השגה גם בעבור אלו שמגיעים מהפריפריה , גם בעבור אלו שמתקשים למצוא את מקומם בבית הספר ומבינים עד כמה ההשקעה בבגרויות תישא עמה פרי.

 

אין ספק שההתנדבות היוותה עבורי אושר גדול בתוך שגרת הלימודים האינטנסיבית וכן אפשרה לי להעניק מעט  מהמקום שהיה לי חשוב למען הקהילה והנוער בפריפריה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>